Tilbake ColliCare deltar i Miljødebatt på Arendalsuka

ColliCare deltar i Miljødebatt på Arendalsuka

ColliCare deltar i Miljødebatt på Arendalsuka. Kan næringstransporten redde Norges klimamål

Arrangementet Arendalsuka samler næringsliv, politikere og organisasjoner en gang pr år. Sentrale politikere, forskere og fageksperter, bedrifter og organisasjoner kommer sammen for å diskutere felles fremtid og mål.

Grønt Landtransportprogram jobber nært med ColliCare om grønn transport i Norge, og inviterte ColliCare til å delta i panel om hvordan transportnæringen i Norge kan bidra til å nå tøffe miljømål.

Vår Sustainable Manager Sonnie Førrisdahl deltok på vegne av ColliCare. Paneldebatten er filmet og kan streames her.

Sonnie har høy kunnskap om temaet, og meninger om hva som skal til:

"Største kutt vi har gjort er å bytte ut lastebil med tog mellom Italia og Skandinavia, samt multimodale løsninger i mange strekninger i Europa.

Vi bruker og tester EL, biogass og biofuel som erstatning for fossilt drivstoff.

I Polen er det nylig gjennomført en test med kjøring til/fra havn med EL kjøretøy for å kunne tilby grønn transport helt fra produsent i utlandet til mottager i Norge.

For å kunne delta i større anbud må vi ha mulighet til å tilby miljøvennlig transport både nasjonalt og internasjonalt. Vi har flere kunder som ønsker og har betalingsvillighet for en mere miljøvennlig transport."

Sonnie Førrisdahl presiserte en viktig sak i paneldebatten:

Profile photos

«Transportnæringen i Norge består ikke bare av store aktører med økonomiske muskler. Det er enkeltmannsforetak og små bedrifter med 2-3 ansatte, og disse må være med på dugnaden. Får vi disse med på at på dette kan være lønnsomt over tid – og at de har tilgang på gode og forståelige støtteordninger de kan dra nytte av, kan transportnæringen bidra til å redde Norges klimamål.»

Sonnie Førrisdahl Sustainability Manager