Tilbake Chinese Golden Week 2024

Golden Week nærmer seg. Hvordan påvirker det importtjenestene?

En til to måneder før den kinesiske Golden Week, er det vanligvis høysesong for import fra Kina, spesielt for detaljhandel som forbereder seg til julehandel. På samme måte som med kinesisk nyttår, påvirker høytiden Golden Week den globale forsyningskjeden, ettersom produksjonen stopper opp og etterspørselen øker. I år kan det imidlertid bli mer utfordrende enn tidligere år, på grunn av et allerede urolig fraktmarked.

Når er Golden Week 2024?

Selve nasjonaldagen feires alltid 1. oktober, men eksakte start- og sluttdatoer for Golden Week varierer fra år til år.

I 2024 faller Golden Week fra 1. til 7.oktober.

I hele høytiden holder fabrikker og kontorer over hele landet stengt, men havnene forblir i drift og tollbehandling kan utføres.

 

Hvordan påvirker Golden Week transportkjeden

Vanligvis opplever vi økning i volumet ca 3-4 uker før Golden Week.

På grunn av stengingen under høytiden må produsentene øke produksjon og sende varene ut av Kina før fridagene. Dette betyr at transportører må planlegge godt på forhånd for å sikre tilstrekkelig kapasitet.

Som følge av økningen i volum legger den høye etterspørsel etter kapasitet mer press på transportører og rederier.

Vi forventer at det i perioden før Golden Week kan være redusert tilgjengelig kapasitet, samtidig som prisene kan måtte justeres for både sjø- og flyfrakt. 

 

Det hjelper å være proaktiv og å planlegge før Golden Week

En proaktiv tilnærming er den beste måten å unngå høye fraktrater, og for å sikre kapasitet. Booking av transport bør gjøres i god tid, minimum 3-4 uker før varene er klare til å hentes.

Selv med god planlegging er det ikke mulig å forutse alle situasjoner som kan oppstå i forkant av og under Golden Week. 

Som kunde hos oss får du god oppfølging av dine transporter fra Asia. Ta gjerne kontakt for en prat om Golden Week og import fra Asia.

André Grønli

André Grønli

Director Key Account