Tilbake 462413086_1679988586125742_8469548256473663345_n

Åpning av Norges største biogass stasjon - Vi var der!

Gasum åpnet Norges største biogas stasjon i Bærum, og vi var invitert.

en 15. oktober åpnet Gasum offisielt Norges største biogass-stasjon i Bærum, vest for Oslo, og utvidet tilgjengeligheten av biogass i landet. Skui-stasjonen, utviklet sammen med Eiendomsspar, tilbyr både komprimert og flytende biogass. Den betjener logistikk- og langdistanse-transport langs E16-motorveien. Dette er den syvende LBG-stasjonen i Norge, og den 50. i Norden. Gasum planlegger flere stasjoner i 2025.

Strategisk verdi

For ColliCare har denne stasjonen stor strategisk verdi, da den er plassert langs en av våre viktigste transport-ruter fra vårt nasjonale terminal til Sør- og Vest-Norge. Dette er direkte i tråd med ColliCares bærekraftsmål om å redusere utslippene med 55 % innen 2030 og oppnå karbonnøytralitet innen 2040.

Omtrent 70 % av våre utslipp fra veitransport kommer fra langtransportlogistikk, noe som gjør biogass til en kritisk komponent i vår strategi for å kutte utslipp. Den tekniske modenheten til biogass, kombinert med den lange rekkevidden som tilbys av LNG-kjøretøy, gir en effektiv løsning for å redusere utslipp i dette segmentet. Dette er en del av vår bredere satsning på å fase ut diesel-lastebiler for langtransport og erstatte dem med biogassdrevne kjøretøy, sammen med elektriske alternativer.

Øker fleksibiliteten

Tilførselen av flere biogass-stasjoner, som denne, gir økt fleksibilitet for å balansere tilbud og etterspørsel. Dette vil bidra til å redusere ventetider på stasjoner, noe som direkte fører til kostnadsbesparelser og tidsbesparende effektivitet for våre operasjoner. Med raskere tilgang til fylling kan vi optimalisere våre logistikkruter, minimere forsinkelser og forbedre den totale produktiviteten.

Bærekraftig logistikk

Arrangementet, som hadde som mål å fremme biogassbruk, inkluderte taler fra Gasum-ledere og lokale myndigheter og tiltrakk seg oppmerksomhet fra media. Vi viste frem to av våre biogass-lastebiler, og understreket vår forpliktelse til bærekraftig logistikk.

Stasjonen støtter Norges klimamål om å redusere karbonutslipp med 55 % innen 2030. Gasum har som mål å levere 7 TWh biogass årlig innen 2027, og redusere CO2-utslippene med 1,8 millioner tonn årlig. Den nye stasjonen støtter målet om en fremtid med fossilfri transport i Norden.

Tom Erik Hauger

Tom Erik Hauger

Managing Director Distribution Norway